Bősárkány Nagyközség Önkormányzat

BERUHÁZÁSOK - PÁLYÁZATOK

Bősárkányi orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Pályázati konstrukció: TOP-4.1.1-15 „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése”

Projekt azonosítószáma: TOP-4.1.1-15-GM1-2016-00025

Projekt címe: Bősárkányi orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezett neve: Bősárkány Nagyközség Önkormányzata

Kedvezményezett címe: 9167 Bősárkány, Kossuth Lajos utca 1.

Elnyert támogatás: 50 030 838 forint

Támogatás intenzitása: 100% Finanszírozó alap: ERFA


Projekt célja és tartalma:

A Csornai Járásban található Bősárkány Nagyközség háziorvosi és fogorvosi szolgálata egy emeletes, palatetős, hagyományos szerkezetekkel az 1980-as években készült épületben helyezkedik el. Az idők folyamán az épület állaga megromlott, korszerűtlenné vált, a palatető teljes cseréje elkerülhetetlen. Az épület korszerűtlen fűtése is cserére szorul. Az épületben található az orvosi rendelő, a hozzá tartozó váróval és a fogorvosi rendelő, továbbá ebben az épületben üzemel a gyógyszertár is, míg az emeleten 4darab szolgálati lakás kap helyet.

Az épület régi építésű, jelen állapotában nem felel meg a mai kor követelményeinek, ezért szükséges a korszerűsítés a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében. Jelen pályázat keretében a Bősárkány Nagyközség Önkormányzat tulajdonában lévő háziorvosi és fogorvosi rendelőnek helyet adó épület felújítását tervezzük, úgy hogy az épület tervezett részleges felújítása során a háziorvosi és fogorvosi rendelő funkciója nem változik, viszont az elavult palatető, az energetikai szempontból nem hatékony nyílászárók, a fűtésrendszer és a külső szigetelés energiatakarékos, környezetbarát és korszerű módon kerül cserére, kialakításra.

A rendelők és a gyógyszertár akadálymentes megközelíthetősége rámpával biztosított. Az épületen belül akadálymentesített mosdó-wc kialakítása már 2003-ban megtörtént, így az épület és környezete jól megközelíthető. Az épületen homlokzati és szerkezeti változás nem történik. Az épületben több praxisú háziorvosi ellátás folyik. Két háziorvoshoz és egy fogorvoshoz tartozó betegellátás működik. A településen ez a két háziorvosi körzet található, mindegyik körzethez tartoznak még szomszédos települések is.

A fogorvosi körzethez pedig még 7 település tartozik (Acsalag, Cakóháza, Csorna-Földsziget, Jánossomorja-Hanságliget, Maglóca, Rábcakapi, Tárnokréti). A háziorvosi praxisokban jelenleg 1578 és 2154 fő tartozik, míg fogorvosi ellátásban 3467 fő részesül. Az egészségügyi feladatokat két körzetre osztva a háziorvosok, és az asszisztensek látják el, aki szintén egészségügyi végzettséggel rendelkező személyek.

A fogorvosi szolgáltatást pedig 1fő fogorvos és 1fő asszisztens látja el. A fejlesztés összhangban van a felhívás céljaival, a fejlesztés a felhívásban szereplő célokat teljesíti, azokhoz hozzájárul.

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Projekt zárása: 2019.08.01.

A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás eredményesen lezárult.
A vállalkozási szerződés 2018. szeptember 28-án aláírásra került.


A kivitelezési munkálatok 2019. január 24-én elérték az 50%-os készültséget.

A kivitelezési munkálatok 2019. április 02-án elérték a 100%-os készültséget, megtörtént a  műszaki átadás-átvétel.

Felújított orvosi rendelő    

_______________

További pályázatok

 

 
 
Concept, design and code by Sárkány 2005